torsdag 2 december 2010

Morgonen då Egon åkte limo!

Det är ju kallt i Småland som ni kanske vet redan. Vi människor kan ju klä oss efter väder och med rätt klädsel fryser man inte...

Är man hund så kan detta bli lite svårare... Antingen är man som Gibson, man ÄLSKAR snön och kylan, en hund som aldrig protesterar och jag har nog aldrig sett honom frysa! Eller så är man som lille taxen Egon... Fryser SOM EN HUND, detta uttryck passar verkligen på honom! Nu när det är kallt så har han en jacka på sig men han fryser ändå.

Egon har förstorad sköldkörtel och människor som har sådana problem kan ha som symtom att de fryser. Egon ligger gärna under täcken och gosar in sig. Gibson skulle försöka komma bort från detta varma på två sekunder men inte Egon... Han är som tjuren Ferdinand och ligger där under täcket och luktar på... ja, vad kan han lukta på? Sina egna fisar kanske?

Iallafall så skulle vi ju gå ut i morse. Vi kom typ fem meter och då vägrade den lille taxen att gå... Vi lockade och pockade men ack, ack, han ville INTE! Jag fick till slut ta honom i famnen och Anna-Britt fick ta Gibson. Egon fick alltså åka el-rulle, eller limosine kanske man ska säga! Han verkade faktiskt tycka det var lite kul!

Folk som såg oss tyckte nog oxå att det var kul, det såg nog rätt kul ut... Efter att Egon hade värmt sina tassar i mitt knä ett tag så släppte vi ner honom för kissa måste man ju göra om man är hund!

Det är inte lätt för djuren nu när det är så kallt... Jag bara hoppas att folk tänker sig för när de går ut med sina hundar. Även om en hund inte visar att det är jobbigt (som Gibson) så tycker jag nog att man kan ta det lite lugnt nu när det är minus 20 grader. De går ju barfota och fötterna måste ju härdas innan man kan vara ute en längre tid! Så, sköt om era små nu i kylan!!!

5 kommentarer:

Fru Purjo sa...

Nä, det är inte lätt för djuren nu, varken för de vilda eller för de mer tama....eller halvtama.

Våra katter går knappt ut. De ligger mest inne och sover. Det väntar väl på våren skulle jag gissa :-)

bakom berget sa...

Ja ja men! Det var en bra uppmaning.
Vilken tur han hade lille Egon att han hade sin privat- chaufför med sig på kissturen.
Ha en skön kväll nu, inne i värmen!
Kram Åsa.

Fru Venus sa...

Du har så rätt, även om det verkar ha kul så kan de ju faktiskt frysa! Kvällskram :-)

Anta sa...

Vilken tur Egon hade som fick sitta i ditt knä, här blir det oxå bara snabb vändor det är ingen av dom som vill vara ute nån längre stund. Sköt om dej och klä dej ordentligt. rekommenderar ullunderställ de är riktigt varma nu när det är så himla kallt, kanske skulle göra sockor till hundarna-))
Kramisar Anta

UllaJohanna sa...

Märker också att vi inte kommer så långt på våra promenader... Nalle gillar INTE att bli kall, frågan är väl vilket väder som passar den lille skrutten :)... Uffe vänder rätt frivilligt - då är det kallt!!!
Matten vill inte vara varken inne eller ute... Vintern är absolut överskattad!!! Även om det ÄR vackert med snön - det är det!!!
Efterlyser VÅREN!!!