tisdag 23 november 2010

Oj va tiden går!

Detta är faktiskt inlägg nummer 600! Men se det blir ingen tävling denna gång, tänkte vänta till inlägg 1000.

Här har vi ju som alla andra fått ett vinterland utanför. Ingen rolig syn när man stiger upp men jag vart ändå förvånad att det inte hade kommit mer... När jag väl kom ut såg jag varför det såg så lite ut, snön var extremt tung och hade packat ihop sig som en betong-sörja!

Skam den som ger sig, jag satte mig i rullen och tog sats för att komma upp för den lille, lilla backen utanför. Första gången sladdade jag åt höger... Andra gången sladdade jag åt vänster... Tredje gången tog jag sats och körde så in i attan och då jäklar kom jag upp!

Jag är lite putt på de som skottar faktiskt... De är bönder och skottar inte förrän de har gjort sina morgonsysslor med korna. Detta betyder att vägarna här är oskottade fram till klockan åtta, är det klokt eller (De börjar alltså vid åtta sen kanske de är färdiga vid middag eller nåt)? Borde det inte vara skottade vägar när folk ska till jobbet?  Eller är jag petig?

6 kommentarer:

Fru Venus sa...

Här ska alla vägar vara plogade och allt annat skottat till senast 07.30, annars, jävlar i havet vilket liv det blir! :-D Hoppas allt gick bra ändå!

Anonym sa...

Vad har ni för väghållning hos er. Här tycker jag dem är ute dygnet runt. Vår fastighetsskötare är jätteduktig på att hålla efter snön tack och lov. Här är det minus 0,6 grader och blåser lite grand och en och annan snöflinga faller ner.
Ha en bra Dag och Kram Kram
Margit(maxelonia)

Snäckskalsdalen. sa...

Ibland känns det som om man får vara glad att det finns någon som skottar överhuvudtaget......men så klart håller jag med dig!
Kram

skapa och inreda sa...

Vet att snön kan ställa till det, min pappa som är rullstolsburen svär så det osar när han inte kommer fram :)
Kram Annika

Gafflan sa...

Tur du kom upp!
Här är det lite si o så med skottande och plogande och det kan ibland bli lite frusterande.
Kram

Lejonkvinnan sa...

Här har det snöat i två dagar nu och vägen är fortfarande inte plogad :( Det är inte utan att man känner sig mer insnöad än vanligt.