tisdag 13 juli 2010

En gång när åskan slog ner...

Jag har idag varit med Emmy och hennes pappa till ortopedtekniska i Jönköping. Vädret var som vanligt hett som i en ugn och man verkligen längtade efter regn... Regn var vad vi fick kan jag säga...

På vägen mot Huskvarna började åskmolnen torna upp sig mer och mer och ju närmre vi kom Huskvarna desto mer blixtrade det! Inne i Huskvarna började det regna... Vilket regn sen... Som om någon stod uppe på stegar och kastade vattenballonger på rutan!

Sen började vi höra åskan oxå. Emmy satt brevid mig och tittade ut genom rutan så här:


"Vad gör du?" frågade jag. "Håller för öronen så jag slipper höra, det låter otäckt!!!" svarade hon!


Ut på motorvägen och här var jag glad över att jag inte körde... Det vräkte ner, det blixtrade och åskade hela tiden och flera trafikanter hade stannat brevid vägkanten på grund av regnet.

Fram kom vi iallafall och precis när vi parkerade försvann allt som i ett trollslag...


Det bestämdes att Emmy behövde ett par formgjutna sulor för att stabilisera sina fötter så här gör fotspecialisten avtryck av hennes fötter. Nästa gång är sulorna klara och då ska vi ha med ett par skor (jag ska se om jag hittar i USA) så de kan slipa in dom i skorna.


Efter detta så åkte vi hem...

Nu ska jag berätta en liten grej på tal om åska. Detta hände mig på den tiden jag var ung, vild och relativt pigg. Jag tror jag var ungefär 21 och jag hade en liten bil, en fiat 127. Åh vad jag älskade denna bil... Synd att jag inte har kort på denna lilla skolåda för den var helt enkelt ljuvlig!

Iallafall kom jag och åkte en dag som idag ungefär. det regnade dock inte men åskan mullrade runt omkring. Plötsligt när jag kör in i ett villaområde i Nässjö så tittar jag åt vänster och blir så fasansfullt rädd när över det jag ser! Jag kommer ihåg detta som i slowmotion men det gick säkert jättefort. Som en vit ljuslåga kommer en blixt farande emot mig!!! Jag hann inte ens tänka mer än "Nu dör jag" innan den smällde i bilen med ett sådant öronbedövande brak så jag trodde trumhinnorna skulle ramla ur! När chocken väl hade lagt sig så började jag ju oroa mig för bilen! Men som ni vet; inget händer ju när det slår ner i bilar, det bara smäller så in i den!

7 kommentarer:

Gafflan sa...

OJ! Jag hade bajsat ner mig om det var jag som suttit i bilen! Tur att det gick bra.

Anonym sa...

Åska kan vara mäktigt. Skönt att betrakta den i skydd.

Peacerosen sa...

Huh.....inte roligt när det kommer så nära!
Och INTE roligt att KÖRA bil när det vräker ner så....

Och jag som precis skrivit i min blogg om ett ljussken som jag lyckades ta lite bilder på i åskovädret här i förrgår.
Respekt.....har jag definitivt för dessa "urladdningar".

Söt e din lill-tjej, och hoppas hon kommer att känna att "nya dojjor" gör henne gott om fossingarna!

Kram, "Stigbert"

Snäckskalsdalen. sa...

Klart du kan virka, så fint som du kan sticka som är mycket marigare än att virka....jag önskar jag kunde sticka utan att få kramp i nacken....du stickar ju dom jättefina citronerna och det hade jag aldrig fixat.
Ha det bra, kramar
Agneta

Tigris Predikantan sa...

Nä, åska gillar inte jag. Fast jag har blivit mer och mer rädd för så mkt med åren *ler*!

Monica sa...

Nä men, vad skådar mitt högra öga......åkte förbi Huskvarna i detta regn/åskväder.....kan meddela att jag då hade intagit källaren med filten över mig( tycker inte om åska) du skulle ringt....*fnisss*.....nej förresten-jag hade troligen inte tordas svara när det blixtrade & dundrade som mest.
Sen det där med gröna fingrar, jag har bara 3 gröna. Det är faktiskt min älskade man som är trädgårdsmästare i detta hus! Jag är projektledaren! De du...tänk såååå bra jag har det....*fniss*....men jag är också tacksam!
Vi gör mycket trevligt med våra kryddor tex. torkar dem & gör egen kryddblandning. Bra "gå bort pressent", smaksätter oljor/vinäger m.m. allt detta sätter jag i vackra burkar & flaskor.
Nu fick du lite tips! Du som ska börja laga mat i ditt andra liv.....hi,hi,hi
Var rädd om dig & kram från mig.
PS: drick mycket vatten

Monica sa...

Nu är jag här igen. Glömde säga att Gibson kan vara glad som har dig som matte.