onsdag 2 juni 2010

Vad gör jag?

Här sitter jag inomhus när jag borde sitta ute i solen... Jag var ute en sväng innan men jag tror man får ta solningen lite pö om pö eftersom benen har haft solskyddsfaktor 100 nu i vinter. Man kan ju faktiskt blända någon på riktigt!

Gibson mår rätt bra idag trots behandlingen i baken i går. Han har tagit tabletterna utan några problem (jag kastar och han gapar och sväljer...) så om några dagar så är det nog bättre. Jag fick en fråga om hur man märker när analsäckarna är inflammerade.
Här kommer svaret: Hunden drar ofta baken i marken, hunden kan slicka sig mycket just där bak, det kan se svullet ut plus att det kan komma ut sekret som är klumpigt och blodblandat. Gibson blev vinglig! Troligtvis så kan det berott på att analsäcken gjorde så att nerver hamnade ikläm där bak.

Jag har varit så jäkla duktig idag och beställt tid hos min käre doktor Hejco. Han har börjat på Nässjö läkarhus som öppnade nu den 1 juni. Nu kanske man kunde få recept med flera uttag på! Blir så himla irriterad när man ringer och ber om nya recept och man bara får ett uttag! Då får man alltså betala 100 spänn för varje uttag i patientavgift. Grrr...

Nu ska jag sätta mig och sticka lite tror jag. Jag har inte så gräsligt långt kvar på min andra citron men jag ska göra den större än vad det står i beskrivningen. Sen är dom sista varven så otroligt låååånga, jag hade över 600 maskor i slutet och då tar ett varv ett ljusår att sticka ungefär ;-)

10 kommentarer:

Stina sa...

Visst är det härligt med kreativitet. Jag brukar måla med akrylfärger och jag har faktiskt några av mina nybörjar alster på min blogg under sidan "Mina målningar"

Jo jag skrev ett inlägg om hälar just nu, du som har diagnosen EDS kanske vet om det är ett känt fenomen hos EDS:are - vet ju att alla som har diagnosen inte är en annan lik...men viss "likhet" kanske finns ändå?

Gafflan sa...

Man ska sola långsamt och smörja in sig. Solen tar så in i baljan så här början.
Skönt att Gibson mår bättre :D

Annanann sa...

Jag håller med dig om det där med "inringda" recept. Jag ringde och bad om en läkartid för att förnya ett recept. Då tyckte sköterskan att de kunde ringa in det istället. Nej, sa jag, jag tar hellre läkararvodekostnaden och får fler utskrivningar än att betala inringning flera gånger om året! Då fick jag komma till läkaren, som skrattade när jag förklarade mig;^)

Lycka till med dina fina citroner, jag har fortfarande inte börjat. Jag håller på med en stickad bläckfisk, plus att jag har flätat ett armband till en fyraårig tjej (rosa naturligtvis).

Jenny sa...

Tack för svaret om vovvens åkomma!
Får nog ta och först och främst avmaska (för dom kan ju få besvär av det också...Ouärk!), och går det då inte över så får nog lilla Damen här också ta ett besök hos vetrinären.
"Kli i rompen" blir ingen glad av ju......):

Ha de gott!
Kram, Jenny

Sunna sa...

Men snabb är du på citronen, 2 st på så kort tid, ska också testa en citron så småningom tycker de blir så fina

Anonym sa...

Tack för titten hos mig! Jag själv har lite problem än med att släppa alla måsten, för det mesta orkar jag inte, men då försöker jag övervinna mig själv och sen plågas jag ännu mer.. När värken kommer eller annan hälsoförsämring så tar det tid att bli bättre och då känner jag ångest och irritation över mitt eget beteende. Jag lärde mig att portionera alla måsten, jag lärde mig det rätt så bra, men ibland är det svårt att avsluta någonting som man har så lite kvar... till avklarat. Det är bra att man har en fantastisk familj och så mycket hjälp! Jag är glad att jag började skriva av mig också. Ha det så gott!

Anonym sa...

Handlar det om medicin som man ändå kommer att behöva ett längre tag känns det lite fånigt. Vill de veta om man fått rätt dos eller om man ska byta borde de vilja möta patienten tycker man.

Snäckskalsdalen. sa...

Hoppas att din lilla dotter mår bra, att du mår bra och att vovven mår bra idag. Och så hoppas jag att du har lika fint väder hos dig som vi har här, sol och sommar och lite vind.
Kramar
Agneta

Anonym sa...

Vaddå, får inte ni fler uttag på receptet pga att ni ringer dit?
Jag ringer ju också och säger till och sist så bad jag om att jag ville ha fler uttag och det var inga problem.
/Nikap

Renée sa...

Nä ibland så är ens riktiga läkare inte där och då får man bara ett uttag, så himla dumt!!!