söndag 27 juni 2010

Den ljuva ungdomen...

Jag var som vanligt ute med hunden på den sena kvällspromenaden men nu när barnet inte är hemma så kan jag gå en aning längre. Jag tog mig en tur nere vid dammen. Redan vid denna tiden (klockan 22) hade ungdomarna börjat och festa (och myggen oxå tyvärr...).


Vad man inte kommer ihåg från sin egen ungdom är att man blir så jäkla högljudd när man är full! Ungdomarna skriker så det ekar bland husen, ja inte bara skriker för det fnittras och gapskrattas oxå... När jag var i min ungdom så var vi mycket just här vid dammen. Vi hade en ö som vi var på och festade. Tror faktiskt inte att vi störde någon på detta sätt men vad vet jag...


Jag minns en gång, jag tror det var en av dom första gångerna jag drack, då somnade jag på denna ö. Jag låg och kramade en björk! Tala om att jag blev en aning förvånad när jag vaknade!

Jag gillar ju dock träd så konstigt kanske det inte är egentligen. Detta är inte den björken jag kramade men en tall. Gillar dessa gamla tallar med sina krokiga grenar. De är lite som jag är, krokig...


Ungdomarna höll ju på med sitt festande hela natten medans jag var tacksam för att jag numera är vuxen och kan gå och lägga mig i någorlunda skaplig tid ;-)

7 kommentarer:

Sunna sa...

Det börjar bli en tantvarning men jag håller med dig fullständigt jag trivs bäst när jag får gå lägga mig i tid i min egen säng, men visst lät det om oss också när vi var unga och raska

Filimarans Funderingar sa...

Då är det tantvarning på mig också jag trivs bäst i min egen lilla säng där hemma. Det är klart att det lät om oss när vi unga och stolliga (fast vi inte trodde det,) vi var ju bäst tyckte vi. Fin berättelse och fina bilder.

Anonym sa...

Det där brölandet är ett konstigt fenomen men det ska väl så vara. Det kanske är någon typ av brunsttjut. Vår stackars vovve har blivit myggbiten precis vid ögat, jag såg myggan när den hunnit äta sig halvmätt. Han är alldeles svullen, kraken.

Tina sa...

Ja, denna ungdom..inte va väl vi störiga el högljudda...fniss...
Jag håller med dig om att det är skönt att ha den tiden över & kan bestämma över sig själv utan att vara rädd för va kompisarna ska tycka..fniss.. & gå & lägga sig vid 8 om man så vill =))

Hoppas du mår bra & att du haft en fin helg.
Varm kram Tina

Tigris Predikantan sa...

Ha,ha... ja, tänk vad ens tankar ändras med åren!
)

Cecilia sa...

Jo, jag håller med; bra att minnas lite hur det var så blir man en anings mer tolerant tant! :-)

En häxa på Vift sa...

Dels tror jag inte man tänker på hur högljutt det blir när man festar sen tror jag också att ungdomarna i regel hänger i större grupper nu vilket naturligtvis drar upp volymen.