tisdag 4 maj 2010

Fryser!


Vad är detta för ett kallt land egentligen? Idag är det kallt både inne och ute. En kyla som på något sätt kryper innanför skinnet och gör blodet kallt känns det som. Att gå ut utan vinterjacka är helt otänkbart och egentligen vill jag inte gå ut alls. Jag vill bara ligga i ett varmt bad hela dagen och bli som ett skrynkligt russin!

Naturligtvis så kommer jag inte att göra det... Jag ska tvätta hade jag tänkt. Jag har flera saker på min "att-göra-lista" som jag kanske snart måste ta tag i... Till exempel så ska jag stå och sälja på loppiset i parken den 13 maj. Kanske skulle jag sätta igång och sortera och kolla vad som ska säljas? Jag tror att jag behöver någon som kan sparka igång mig för här blir inget gjort... Eller jag börjar lite i ett hörn men sedan kommer jag inte längre än så. Detta kan göra mig arg på mitt handikapp! Jag vill men kroppen har inte alls lust med det. Iallafall så MÅSTE jag ta tag i detta och kanske göra lite, lite varje dag, BASTA!!!

9 kommentarer:

matte sa...

Det är ruggigt så fort solen går i moln, äkta sverigeväder. Jag brukar också fundera ibland.. att vad är det för ett land man bor i. Men vore det varmt och gassande hela tiden skulle man alldeles säkert börja sakna ruggvädret!
Lycka till med loppisförsäljningen! Det brukar vara rätt kul att stå och sälja :)

Anonym sa...

Hej!

Jag har precis fått reda på att jag har haft fel diagnos i 6 år. Alltså, jag har aldrig varit utbränd!

Har varit på utredning i 3 dgr hos ett specialistteam på EDS i Uppsala. Fick reda på att jag har EDS. Kändes samtidigt väldigt skönt att få svar på precis alla mina problem som jag har haft och har.

Har även undrat varför min hemska konstanta benvärk som aldrig lämnar mej för en sekund är? Benvärken som gör att jag gråter mej till sömns, benvärken som gör att jag vill kapa av mej benen....JO, jag lider av fruktansvärda NERVSMÄRTOR! Visste att det var nåt!

Tänker just på mina nervsmärtor när du skriver om den kyla du känner. Precis så har jag det också!

Det har varit väldigt lärorikt för mej att fått kommit till detta team i Uppsala. Jag fick handledsortoser som jag aldrig haft tidigare.Provade ett stödbälte eftersom dem sa att jag var så vinglig(har jag aldrig tänkt på),har skickat efter det nu. Sen fick jag mönster på vilokuddar som jag ska använda när jag sitter och ligger för att avlasta kroppen.

Är även i det skede att jag snart riskerar bli utförsäkrad. Min sista förlängning på tidsbegränsad sjukersättning går ut i Okt.

Jag skulle få hem ett intyg om 3 veckor på att jag har EDS. Tog även kopior på journalen efter utredningen. Där ingick också ett funktionstest och det stod mkt låg.

Så fort jag får hem intyget så kommer jag slänga iväg ansökan om varaktig sjukersättning och verkligen hoppas på det bästa!!! Det är ju så svårt och tufft att få det nu.

Men själv vet jag att jag aldrig kommer klara av ett jobb. Försökte för ett år sen att arbetsträna och det slutade med att jag blev helt sängliggande i 2 mån och kunder varken röra armar och ben.

Nä, så nu måste jag börja lära om mej en massa saker. phhu....får inte ignorera min värk och trötthet längre.

Kram Nikap

Renée sa...

Hej! Trist att du har haft fel diagnos (hade det själv i 17 år så jag vet precis) men otroligt skönt att du äntligen har hamnat rätt även om själva diagnosen kanske inte alltid är så positiv. Jag är oxå väldigt vinglig och tappar lätt balansen. Har korsett och stödbälte fast mest sitter jag ju i rullstol när jag ska ut och "gå". Hoppas det går bra med f-kassan. Jag fick ju sjukpension med dessa regler så då borde du oxå få det. Mycket beror på vad doktorn har skrivit i sin LUH som läkarna måste skicka till f-kassan.
Är det något du undrar över så bara fråga!

Många kramar!!!

Tina sa...

Hej vännen!
Brr.. jag håller med dig. Idag har det varit ruggigt kallt. har eldat i spisen för fulla muggar.. men när jag hållt igång en stund, fick jag minsann öppna tvärdrag för det blev såå himlans varmt =)
Hoppas du mår bra!?!
Å, ska du stå på loppis? Va roligt! Jag älskar loppisar =)
Önskar dig en fin Onsdag!
Varm kram Tina

Cecilia sa...

Galet kallt idag! Brrr!

Filimarans Funderingar sa...

Men idag har det varit riktigt kallt och ruggigt.Vad kul att stå på ett loppis och sälja. Men man blir nog ruskigt trött efter en sån dag .Var är loppisen någonstans?

tankar från mitt fönster sa...

Det är kallt här också, speciellt ruggigt inne då jag varit ute i solen innan. Vad roligt att planera för loppis. Jag tvekar också innan jag äntligen sätter igång. Jag har tittat på en sorterad tvätthög i flera dagar. Så stängde jag av TV: och bestämde mig för att lägga in det snyggt i linneskåpet. Det tog baa en kvart!
Nu är det bäst att jag går till sängs, hade svårt att sova igår natt. Jag har haft fullt upp men i morgon behöver jag inte gå upp tidigt.
Jag ska gå omkring på förmiddagen och slappa och "bara vara".
Sköt om dig vännen
kram
/Ulla

Anette sa...

Ska jag skicka upp Anders? Han är bättre än vad jag är på att sortera:)

Renée sa...

Filimaran: Loppiset är i Pilabo parken här i Anneberg. En gammal folkets park som är restaurerad och jättefin! Du är så välkommen om du har vägarna förbi!