måndag 24 maj 2010

Blomster, blomster och lite mer blomster...

Morgonrundorna i dessa tider handlar nästan enbart att titta vilka blommor som har kommit upp i naturen. Eftersom jag bor typ 100 meter från en damm med skog runtom så brukar jag gå dit och strosa lite (hur man nu strosar i en el-rullstol???)...

Idag träffade jag på två stycken arbetande karlar som tog mått på min rullstol.Dom ska göra så att även jag (och andra handikappade) ska kunna gå runt dammen. Just nu är det fullt med rötter och annat ivägen och bara en liten, liten stig men de ska fixa så det går att rulla fram där. Men de trodde inte att en rullstol kunde komma fram ändå på alla ställen på grund av att det var för trångt så nu blev de förvånade att en rullstol inte var bredare. Så snart kan jag visa bilden från HELA dammen (nu kan jag bara åka runt en fjärdedel kanske).


Blommorna ovan heter??? Jag vet det egentligen men minnet...

Här är iallafall förgätmigej:


Detta är faktiskt en liten, liten smörblomma som gömde sig bland en massa blader men jag hittade den allt!


Här har ni en av mina absoluta favoriter; daggkåpan... Innan har jag alltid tyckt att den inte har haft någon som helst charm men för två år sedan så verkligen SÅG jag den och blev förälskad... Om jag gifter mig nån gång så vill jag ha daggkåpa och förgätmigej i min bukett! (Nu vet ni det alla karlar som läser... Önsketänkande...)


På tal om karlar och giftemål så blev jag väldigt glad över alla kommentarer där ni tyckte att jag var lite väl modig som släppte in en tavelförsäljare. Jag ska förtydliga lite där; han var utanför hela tiden och min hund låg emellan honom och mig! Han fick saft och kexchoklad vid mitt bord precis utanför dörren. Jag skulle nog ALDRIG släppa in någon i mitt kök tror jag. SÅ modig är jag inte!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fort det gått i år. Det bara exploderade och så blommar allt samtidigt känns det som.

Cecilia sa...

Trevligt att du ska få tillgång till hela rundan!
Humleblomster tror jag att det är.

Snäckskalsdalen. sa...

Ååååhhh vi får verkligen hoppas att det blir väg så att du kan komma runt hela dammen, det skulle väl vara bra och fantastiskt! Det måste vara allas rättghet att kunna komma runt dammen, eller hur!
Kan det vara humleblomster på översta bilden.
Det verkar som om vi har samma favorit, daggkåpa är en ört som jag också fallit totalt för. Det är så fint när det ligger en vattendroppe i bladvecket.
Vårkram från
Agneta

Sunna sa...

Vad härligt att de satsar på att man kan köra runt med rullen, klart du kan vara trygg med en schäfer brevid dig