onsdag 6 juni 2012

Mina orkidéer!

Jag älskar orkidéer... Jag älskar dom så mycket att jag faktiskt bara har orkidéer här hemma! Nu är det så roligt för de som är i mitt vardagsrum har fått stora stängelrycket! På 6 orkidéer har jag 11 stänglar, det är rekord här hos mig. Nu har 3 av dessa slagit ut...

Denna tror jag har fått av min ledsagare Marie för länge sedan... Den har 3 stänglar men inte så många blommor på varje, kanske 4....

Denna däremot har MASSOR med blommor!

Här är samma från ett annat håll, kolla in alla knoppar, den blir nog enorm när allt blommar (om nu allt börjar blomma, man vet ju aldrig).

Sen denna som jag köpte överblommad i Jönköping för länge sedan... Den har 2 stänglar men än så länge har bara denna blomma slagit ut. Jag älskar färgen... Om alla knoppar slår ut på denna så blir det nog 16 blommor. 

De flesta orkidéer har jag köpt som överblommade. En butik i närheten säljer 3 stycken för typ 100:- i en kasse. Då vet man ofta inte vad det är för sorter man får men jag bryr mig inte. Annars tycker jag att dessa blommor är lite dyra för min plånbok men hittar man dom så billigt så är det en annan sak.

Man kan ju verkligen undra varför dessa har fått blomsterfnatt just nu. En del har jag satt om men inte alla så det beror inte på det... De kanske är glada över att solen har kommit (även om den idag inte direkt vill visa sig...). Kul är det iallafall med blommor!

Tack för alla kommentarer om min väska, kul att ni gillade den! Någon skrev att jag skulle göra en och lotta ut på bloggen.... Ja, vem vet? 

8 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Wow! Jag har ALDRIG fått en orkidé att blomma om. Oavsett om jag köper på ica för 75 spänn eller för 300 hos blomsterhandeln. Jag har faktiskt gett upp.
Fira inombords, det är också ett sätt. Huvudsaken är att det görs.

Fru Venus sa...

Samma här, älskar dom! Just nu bor vi så att de har perfekta fönster (öster och norr) och lagom temperatur, blommar som sjutton! :-) Måste kolla din väska! KRAM

Hamrånge slöjdare sa...

Du måste ha orkidefingrar. Mina blommar en stund när jag fått dom, sen kommer det aldrig en blomma till. Har aldrig köpt någon själv eftersom jag är så dålig att sköta dom. Jättevackra är dom!!

Sunna sa...

Tycker de är så underbart fina men jag lyckas aldrig med dom så hemma hos mig är de slit och släng

ime sa...

Vad underbara blommor! Jag älskar också orkidéer, men har svårt att få dom att blomma om.

Anonym sa...

Vilka underbara blommor du har.
Jag har haft några stycken men de har aldrig blommat om.
Kram
Margit(maxelonia)

Blomman sa...

ÅÅ älskar dem oxå, så mycket att jag har 20 st damer hemma, Jo jag kalla dem för damer och jag har döpt alla 20 st till olika flicknamn. Förr lyckades jag ALDRIG med dem, och s¨å när jag fyllde 31 fick jag en så bara bestämde jag mig att jag skulle lyckas. Och visst gjorde jag de. Har en som är på väg att blomma för 3 gången på 1 år, några har blommat om efter några månader. Men ännu inte lyckas få 11 stängla på, de är nice! Dela gärna med dig hur du sköter dina skönheter. Kram Blomman

Agneta sa...

Jag får dem att blomma om för det mesta, men jag tröttnar på dem när de inte blommar! Då är de ju bara fula och tråkiga.
Om du bodde närmre kunde du fått mina. Jag klarar mig lätt utan dem, även när de blommar och är vackra.

Tacka vet jag pelargoner! :)