onsdag 21 november 2012

Får nog ta det lite lugnt...

Då menar jag med att sticka faktiskt! Jag håller på med ett par strumpor med stickor nr 2,5. Det är rätt smått och detta gör att jag nästan krampar ihop fingrarna för att hålla stickorna. Så precis i den leden där jag håller ena stickan så hände detta:

Blodkärlet sprack!
Först såg det ut som ovan.

Dagen efter såg det ännu värre ut...


Tala om att det ser ut som om jag har brutit fingret eller nåt!

När det sprack gjorde det rätt ont men nu känns det inte alls även om det der lite konstigt ut.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars dig. Måste ha gjort jätteont. Fy katten så det ser ut. Hoppas du blir frisk från eländet snart.
Kryapådigkram från mig.
Margit(maxelonia)

Hamrånge slöjdare sa...

Nu får du verkligen ta det lugnt! Jag har aldrig hört att stickning ska vara farligt!!
Vi får hoppas det läker fort så du kan komma igen med din stickning.
Kram

ime sa...

aj aj aj.... det ser ut att göra ont

Shamrock sa...

det ser riktigt aj aj aj ut

Hovtuppen sa...

Tydlig varnings- signal!! inte så långa stickpass i fortsättningen

En häxa på Vift sa...

sådär får jag på mina fingerleder lite nu som då, men då vet jag oftast inte ens vart det kommer ifrån eller så har jag råkat komma åt fingret mot bordskanten eller så men väldigt lätt som inte borde orsaka såna blånader. Är det EDS-betingat?

Speaking of which... vilken typ av doktor är det egentligen som utreder EDS? Reumatolog eller???

Cecilia sa...

Men usch! Känner igen det där krampaktiga, det är vissa stickor som är värre men något liknande det där har jag aldrig varit med om. Du får sticka lite i taget på det arbetet!

En häxa på Vift sa...

Jo, jag har ju allt annat; överrörlighet, superelastiskt skinn, supermjuk hud (använder aldrig hudkrämer), tidig utveckling av artros (fick ryggproblem redan som 13:åring) och har sen fått artros i alla leder som nån gång blivit stukade eller brutna eller utsatta för mycket slitage vilket vill säga handled, fingrar, tår, fotled,knäna, bäckenet, höfterna.... Hade dock inte sammankopplat de där knäppa blånaderna med det men det är ju logiskt då fingarna är stela och gärna låser sig vilket gör handarbete knepigt och även att skriva för hand numera. Överrörligheten och ledproblemen finns i släkten då ialla fall morsan har det och även min ena bror men ingen har fått diagnos EDS och min läkare här är inte villig att försöka för "it's a rare disease" som han säger. Jupp, så bara för att den är ovanlig så innebär det att jag inte kan ha det. Näpp.

Därför undrade jag vad det är för typ av läkare som ställer de här diagnoserna för då kan jag ju gå tillbaka till min doktor och säga åt honom att remittera mig till nån klinik utanför basen,dvs nåt av de tyska sjukhusen och de tyska läkarna är _bra_!

Sunna sa...

men kvinna, det där ser inte roligt ut

disa sa...

Nämen fy! Måste du inte gå till doktorn då? Hoppas det blir bättre snart. =)

Baronessan sa...

Fy tusan! Själv får jag ont i nacken men något blåmärke har jag inte fått än som tur är. Men det är ju inte roligt för man vill ju bli färdig :) Hoppas det går över snart.