söndag 30 september 2012

Ojojojojoj vad mycket garn....

Igår var det symässa i Borås. Eftersom min käre bror precis har flyttat till Bosnäs (ligger strax utanför Borås) så slog vi två flugor i en smäll, hälsa på broder och garn-garn-garn på en och samma dag! 
Vi anlände strax innan elva och då var det relativt packat med kvinnor inne på Åhaga. Jösses vad utställare, jag vart imponerad faktiskt! Det fanns allt som en garnfantast kan tänka sig och lite mer tror jag!

Det fanns väldigt fina garner som kostade en halv förmögenhet (eller iallafall 200 spänn för 50 gram, inget för min smala plånbok tyvärr) men det fanns oxå billigare alternativ (tack och lov!!!). Fast man kan ju klappa vilka garner som helst utan att det kostar en krona och klappat garn har jag faktiskt gjort! 
Att få känna en super-duper-mjuk babyalpaka i handen är som att bli religiös, man smälter som smöret i Småland...

Efter två timmars klappande, köande, shoppande, pratande och "påfyllande av garntarmen" kände både mamma och jag att det fick räcka. "Garntarmen" var överfull och min skalle i ett enda rus, dax att åka med andra ord. 
På väg ut kom det fram en kvinna och sa att hon läste min blogg, senare läste jag att hon var projektledare för syfestivalen (Hej Fia!). Hur kul känns inte detta! Trots att min blogg inte är en ren stickeblogg så verkar den gå hem lite överallt, jag blir både glad och så otroligt stolt!

Käre far kom och hämtade oss för färd mot Bosnäs och broder Fredriks nya hus. Vägen var under all kritik, kan säga att det var ett under att inga kotor halkade åt skogen! 
Framme vid Fredriks lilla blåa hus kom det en liten kisse och välkomnade oss med öppna tassar, Tissen gillar ALLA och alla gillar Tissen. 

Tissen har förmodligen fått rejält med syrebrist under födseln så han är cp-skadad, han har svårt med motoriken och kan inte hoppa upp på ett fönsterbräde, det är för högt... Fredrik blev dock alldeles förälskad i den stackars kissen med den speciella gången och tog hem honom och sedan dess har de varit som ett slitstarkt gammalt par de där två!

Här har vi broder i kökstagen, duktig på matlagning är han (och singel för den som undrar) och bjöd oss på en supergod kycklinggryta.

Nästan hela stugan är nytapetserad och nymålad, här är Fredriks sovrum.

Köket var fint när han flyttade in, dock hade personen innan rökt sönder hela huset så det var mycket jobb innan brorsan kunde flytta in.

Här ligger Emmy inne i tv-rummet.

Här får han nog elda i vinter, det var redan för kallt för Renées fötter kan jag säga!

Den lille Tissen har numera tillgång till utevärlden alltid, kattlucka fanns redan och efter att de satt dit nät kan Tissen inte komma ut från altanen (Han kan alltså inte hoppa över räcket!).

Han älskar sitt nya hem kan jag lova!

Han var lite dålig ett par dagar då pappa och brorsan höll på att flytta, han fattade nog inte vad som skulle hända... Han åt inget på flera dagar men sedan han flyttat ut och fått andas lantluft så har han fått aptiten åter.



Det var en väldigt rolig dag på alla de sätt och vis men det är oxå skönt att få åka hem... jag somnade som en bebis i bilen, vaggad av bilbrummandes och vägbanans skavanker...

Vad köpte jag då undrar ni nog alla, jo detta: 
4 nystan "Gotland" för 100 kr (som ska bli ett sittunderlägg).

10 nystan raggi
4 nystan mellanraggi 
2 nystan let´s knit

Let´s knit kostade 25 kr styck och raggi och mellanraggi endast 10 kr styck. 
JAG FYNDADE!
Hade nog köpt mer om inte min budget var uppe i taket (dålig månad...) plus att man måste ju få plats med allt oxå. Jag väntar med spänning på nästa års symässa för den ska vi åka på, det är redan "tesagt"!



8 kommentarer:

Susilull sa...

Så roligt att du hade en bra dag på Syfestivalen och att du verkligen fyndade! Några av mina kollegor hade också lyckats lägga vantarna på 10-kr-Raggi, men när jag kom dit var allt slut. Sen är jag ju ingen sockstickare heller, men lite fynd kan man ju inte motstå :-)
Mitt enda fyndande var nog knapparna för 9 kr/st!

Ha en bra helg!

Snäckskalsdalen. sa...

Åååå, vilken dag!

Och den lille katten, jag blev alldeles salig och så oerhört fint att din goda broder lät den flytta in hos honom.

Synd att jag är stadgad förresten, han ser väldigt trevlig ur bror din! Och i hans hus hade jag kunnat tänka mig att tillbringa en del tid!!! Så fint han har det, smakfullt!

Och du såna garner, vilka färger och du fick med dig mycket läckerheter hem, härligt! Då är det bara att sätta igång eller fortsätta eller hur man nu ska säga!

Hoppas du inte är allt för mörbultad idag!

Kramar

Snäckskalsdalen. sa...

p.s. solen skiner lite här idag....d.s.

Hamrånge slöjdare sa...

Vad härligt att få gå på Syfestival. Mycket fint fick du med dig hem.
Trevligt hus din bror har. Katten gillar jag jättemycket!!

Pia sa...

En sån dag du hade!!!! Det var ju jätte trevligt och överraskande att du träffade den där kvinna på syfestivalen - och att hon kände igen dig!
Häftiga tapeter din bror har!!! Så gulligt, att han har hjärta för de små och försvarslösa (katten)!!!! Han får väääldigt många extrapoäng av mig för det!

Kraaam!
-Pia-

Malla sa...

så fint!
och en maaaaaassa garner :)

Lisa lagom sa...

Va härliga bilder från Syfestivalen. Jag har ju mitt besök kvar. Stockholm den 20 oktober! Oj vad jag längtar!

Anonym sa...

Hej!
Hoppas du är nöjd med ditt besök på syfestivalen och dina inköp. Vi ses nästa gång i Borås.
Hälsningar
Fia