torsdag 17 maj 2012

Ny stickmedlem i vårat gäng!

Gårdagen bjöd på taskigt väder men å andra sidan var det dax för stickcafé! Dagen till ära var våran nya medlem med för första gången, Monica heter hon och är en gammal arbetskamrat till mig. Hon är inte så hajj på stickning men virkar som attan!

Här är det Anette som maskade av sin "Gratitude" igår.

Kära mor stickar strumpor (som vanligt...). Hemma däremot stickar hon en avancerad sjal som hade fel på mönstret (hon fick alltså ändra det för att allt slulle stämma).  Sånt kan man inte sticka när man ska prata samtidigt!

Här är då Monicas virkade alster. En pläd av en massa ullgarn i massor av färger. Precis som en virkad pläd med mormorsrutor ska vara.

Kära mor fick hjälpa Anette med blockning av sjalen. Visst blev den liten! På bilderna ser den mycket större ut men när vi tittade lite närmre så är dom precis lika små. Jag som trodde de blev mycket större! Men jag har för mig att jag läste att de skulle vara som ett smycke, alltså inget för iskalla dagar ;-)

Idag är det super-loppis i parken här hemma. Har du vägarna förbi så sväng in och shoppa vet ja! De har öppet ända till 15:00 tror jag så du kanske hinner? Själv ska jag gå med min ledsagare, Marie, det ska bli så himla kul!

4 kommentarer:

Reidun sa...

Jösses vad duktiga ni är...

bakom berget sa...

Oj va ni är duktiga. Ni gör så fina saker.
Hoppas du får en jättefin dag!
Kram Åsa.

Vanja sa...

Den där mormorsrute-pläden fick jag nostalgikänslor av. Jag fick en sådan av "Tant Gun-Britt" jag var barn.
Själv är jag ett hopplöst fall av okunnighet när det gäller garnhantverk. Jag bara sitta och drömma om era alster. Jättefina!

Filimarans Funderingar sa...

Fina saker alla gör. Kul med ny medlem!