söndag 9 oktober 2011

Om en katt och lyckan att ni finns...

Jag börjar med att tacka er för era kommentarer. Jag läser allt ni skriver och suger i mig som en svamp av era råd och tips men oxå när ni skriver om era bekymmer och livsöde. Att veta att man inte är själv är det bästa som finns, även om jag är själv här hemma så har jag en hel värld av vänner här ute på nätet! Ibland måste man dock skriva ett inlägg för att man ska få den insikten...

Nu till katten... Katten heter Tissen och är min brors. Idag kom han till min mor och far för en veckas "semester". Brorsan ska åka till Kreta och behövde katt-vakt. Tissen är allt en VÄLDIGT speciell katt, när han föddes fick han säkert syrebrist för han har en del svårigheter i livet. Balansen är kaputt, hans framben fungerar inte riktigt som de ska, det ser ut som han går lite på styltor. Han ser dåligt oxå så avståndsbedömning är inte det bästa... Han kan alltså inte hoppa som en vanlig katt utan både hoppar och landar med bakbenen, som en kängru!

Okej att han är kass på att hoppa, inte ger han upp för det! Han har lärt sig klättra istället!

Mamma och pappa ville inte att han gick in i "finrummet" utan satte för där. Tissens hörsel är väldigt bra och han stod i evigheter och lyssnade på klockan som hänger på väggen där inne. Pappa gick till slut och stängde av den.

Brorsan hade bytt foder (från en royal canin till en annan royal canin) men detta gick inte så bra... Tissen fick utslag bakom ena örat, det är därför han har en halv tratt på sig. Han skulle klia sig blodig annars!

Eftersom vi är lite löjliga med våra djur åkte vi hem till mig och hämtade mitt lilla katt-träd så Tissen skulle kunna kloa på nåt.

Han skuttade fram direkt, nosade på den ordentligt och sedan kröp han in.


Visst ser han ut att trivas den lille Tissen!

16 kommentarer:

Melinda sa...

Sötisen!!!

Realisten sa...

Ser ut att trivas utmärkt. Vilken sötis!

Farmor Agge sa...

Ja ser ut som sötnosen trivs!!!:)Ha en skön kväll!!!Kramiz..:)

Anonym sa...

Men Gud den ena katten sötare än den andra på din Blogg.
Jag blir riktigt avundssjuk på Dig. Jag önskar att jag kunde ha en eller flera katter. Men det går ju inte när jag är allergisk.
Jag blir tokig snart(snart, Det har jag redan blivit) på min granne ovanpå. Nu när det är kväller kommer han till deras lägenhet och börjat stöka runt. Dem verkar aldrig att bli klar någon gång.
Jag fick jätteont i min mage efter det att jag fått äta men lyckades ändå att slumra in en stund. Men vaknade av att han smäldee till med något i golvet. Jag behöver ju så väl att få sova för detta magont har jag haft sen drygt en vecka tillbaka.
Vad har du för väder hos Dig? Här är det bara 7 grader varmt ute nu i kväll. Det är inte klokt. Jag vill inte ha kyla ännu. Annars så har det varit soligt idag.
Kram kram till Dig
Margit(maxelonia)

Anette sa...

Kul att äntligen få se den lille Tissen

livet på landet sa...

Vilken fin kisse och så speciell också. Såå söt!!
Ha en bra kväll i höstvädret!

Fru Venus sa...

Det värmer mitt hjärta att ni tar hand om kissorna så bra .-) Kvällskram

miaring sa...

Din kommentar stämmer på pricken; mer loppisgrejor till barnen (och andra också!) Kram mia

En häxa på Vift sa...

Sötkatten då! :)

maria sa...

Vilken söt Tisse :-) Det är härligt med katter som är lite speciella. Eller djur och människor också, för den delen.

UlGu sa...

Jag älskar katter.

Lisbeth sa...

Det är väl så just när det gäller katter så år det personligheten man älskar. Döva, blinda eller med andra lyten spelar inte så stor roll. Verkar vara en goprick den där katten

matte sa...

gullig kisse!
vilken fiffig liten tratt, annars brukar de vara gigantiska och ivägen.

Snäckskalsdalen. sa...

En sån liten bedårande Tissen! Sista bilden där han ligger tryggt inne i sitt nya hus ser han för söt ut.
Tänk vilken tur han haft som hamnat i er familj (bror och familj och du och föräldrarna tänker jag nu) som verkligen älskar djur.
På tal om ditt förra inlägg, man ser på djuren, lille Tissen som inte kan hoppa som andra, han finner en ny väg, och han har säkert inte ens funderat över det.....visst är det rörande.
Agneta kramar

Caja: sa...

fick en nostalgisk flashback nu...för måånga (25) år sedan hade jag en svart och vit katt som hette Tisse...

Pankis sa...

Vilken fin kisse.
Jag önskar att vi kunde ha katt, men min son är allergisk.