lördag 3 september 2011

Garnet är slut!

Fastän jag har MASSOR med garn så är jag helt förtvivlad över att garnet från Agnetas vävbod inte har kommit än... Nu måste jag ju ta enm paus med koftan som är så superduperrolig att sticka... Suck suck.. Så i väntan på mitt paket satte jag mig och försökte klura ut hur man stickar spetsstickning. Blev jag klokare? Kanske ett gram eller nåt...

Spetsmönster är nämligen rena rama grekiskan för mig, varför ska det vara så svårt att få in det i mitt huvud? Ärligt talat så gjorde jag ett försök igår men det blidde ingenting för jag drog upp hela skiten, antalet maskor stämde inte... Jag får nog sätta mig och verkligen klura denna helgen för jag VILLVILLVILL lära mig detta! Får kanske förbereda mig med 12 koppar kaffe, 4 glas C-vitamin och en STOR påsen godis, då kanske det skulle funka?

10 kommentarer:

Malla sa...

jag tycker du är superduktig med detta handarbetande så det som är grekiska för dig där är nog totalt obegripligt för mig :P hoppas garnet kommer snart!

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, och så efter en promenad (med rullen) i skogen så ska du se att det klarnar. Ibland när jag är synnerligen trögfattad lägger jag undan grejerna ett slag och sen när jag försöker igen så flyter det bara på.....

Jag fick ett mail igår, tydligen har jeg prenumererat, och det var från Vartofta garn, har du tittat i deras webshop någon gång? Verkar också vara bra priser.

Agneta kram

Shamrock sa...

Inte bara garnet är slut. Hos oss är även smöret slut

Anonym sa...

Jag ska alldeles snart sätta mig med en tröja som inte är så kul att sticka men som jag lovat maken.

Rosenvante sa...

En bra grej som du kan göra är att skriv upp varje sak som du ska göra i mönstret, vet att det tar väldigt lång tid men det är faktiskt bra när man lär sig. Ta varje varv för sig och jobba dig framåt.
Kul att du stickar kofta nu och planerar ännu en. Tack för tipset på garninköps ställen på nätet, visste inte att det var rea på tisdagar nämligen.
Så läste jag att du var lite bättre och så att det blev sämre igen, hur har du det nudå? Snart är det väl dags för läkarbesöket, så jag hoppas du kan få nån lindringshjälp där.
Ha det bra
Kram

monica sa...

Hejsan Reneé!!!
Kul att du varit inne på min sida! Tack så jättemycket! Nä tyvärr har jag inget mail fått, det har "försvunnit" fler mail på vägen under denna sommar, tråkigt, men men, datavärlden är ju inte helt pålitlig. Men det skulle vara såå kul att få träffa "lilla" Buddha = ) Hoppas du trivs med honom. Ja snart, om allt går bra så ska Isa ha bebisar om ca 3,5 vecka, superspännande! Vet du om Anette fortfarande är intresserad av en gosse om det skulle bli någon? Bara så jag vet, för isåfall antecknar jag henne på min kölista! Pussa om Buddha från gammelmatte!!! Vi hörs. Kram Monica

Fru Venus sa...

Hjälper inte godis mot allt? Nej förresten, jag kommer aldrig lära mig att sticka eller virka.... Lördagskram! :-)

tankar från mitt fönster sa...

Det är svårt att vara koncentrerad och då jag ska lära mig något nytt, som mina veckade sockar nyligen, vilket visade sig vara lätt. Sätt dig och drick kaffe och ta det lugnt brukar jag säga till mig själv. Jag har just avslutad en trekantig sjal i fint garn, men här och där ser jag att jag misslyckats. Får laga till den och ha den själv.
Önskar dig en trevlig söndag så här i all hast. Solen skiner lså jag ska ta mig ut några timmar.
kram

Cecilia sa...

Rosenvantes tips är bra. Själv hittar jag på ramsor som jag mumlar...omslag låter i allmänhet som schwooop...inte så social när jag stickar spets, med andra ord!
Undrar vad som är bästa spetsen att börja med?

Hamrånge slöjdare sa...

Jag tror det klarnar så småningom för dig, du verkar ju kunna så mycket. Ibland tänker man bättre på morgonen än senare på dan. Prova det!