lördag 30 juli 2011

Besviken...

Nu är det så här att jag ska blogga om kattsand idag. Buddha är ju som ni vet en "sprättare" och krafsar som om han ska igenom hela lådan! Därför har jag köpt olika sorters kattsand för att kolla vilken som är bäst. Nästan alla som man pratar med är så positiva till kattsanden Everclean. Jag tycker att den är alldeles för dyr men tänkte att jag ska testa, med tanke på priset och alla positiva omdömen så borde jag ju bli nöjd eller hur?

Sanningen är den att jag har nog ALDRIG blivit så BESVIKEN (och otroligt förvånad)!!! Den skiljer sig inte ett skit ifrån andra kattsandar mer än de har slängt i en flaska parfym i för att det inte ska lukta.

Här kommer alla minus:
  • Priset!
  • Fraktas ända från Kanada, hur miljövänligt är det?
  • Klumparna håller inte ihop utan när du ska ta upp den så blir det smulor.
  • Klumparna fastnar i botten av lådan (har hällt i 10 kg i lådan)
  • Klumparna är inte mindre än om jag hade använt ett annat märke.
  • Dammar något fruktansvärt, har aldrig varit med om någon kattsand som dammar så mycket faktiskt...
Här kommer alla plus:
  • Kartongen med handtag.
  • att det doftar lavendel.
 Jag köpte ett paket på 10 kilo och 10 kg borde räcka i en månad eller hur? Efter en veckas användning tycker jag att det börjar sina i lådan... Ska man behöva använda TVÅ kartoner i månaden? Alltså 400 spänn, no way säger jag då...

Jag säger så här; ni som använder Everclean och tycker om den, fortsätt att använda den ni, valet är ju fritt. Själv kommer jag däremot att aldrig köpa den igen, det finns andra alternativ som är lika bra, görs i Sverige och kostar halva priset. Men som sagt, valet är ju fritt eller hur!

7 kommentarer:

Uffematten sa...

Köper "Katty", ca 70:- för 8 liter. Funkar förhållandevis bra...
Nu har jag ju utekatter, så det blir ju inte samma krav på kattsand här..

Men har också hört att just Everclean ska vara så bra..
Men nu vet jag :)!

Kramen!!

Reidun sa...

Det finns olika varianter av EverClean. Kolla vad som passar DIN katt. Jag använder den till och från och är nöjd.
Reidun

Snäckskalsdalen. sa...

Här köps billigaste möjliga för den tid på året när katterna inte går ut och det fungerar jättebra! Blev mest chockad över att den dyra kommer ända från Kanada.....what!
Kramar i värmen

livet på landet sa...

Håller fullständigt med dig. Köper numera alltid Katty, billigt och bra.
Ha en bra dag!!
Helena

mary-ann sa...

Köper kattsanden på Lidl...har 2 vuxna katter och just nu 2 nyfödda kattungar varav den ena skal stanna kvar hos oss,MEN valde att köpa låda med tak över...tog bort den fladdrande luckoan och Voila: inget sprätt på golven eller kattsand över allt...värda sina pengar :))ps...ÖB har billiga till rundt hundralappen lite drygt.

Ulrika sa...

Jag gillar Everclean, så jag fortsätter med den ;)
Mina katter är inte så mycket sprättare men visst dammar den, däremot klumpar den sig bäst av alla sorter jag provat. Däremot måste man ha tjockt lager, men det måste man ju med alla olika sorters sand.

Tur är ju att smaken är som baken. Jag körde med Katty tidigare och var väl hyfsat nöjd med den men den var så tung att få hem. Jag orkade inte säckarna och de mindre förpackningarna var ju så dyra.

Kram!

Pia sa...

Men vad konstigt, jag har bytt till Everclean med lavendeldoft just för att jag hörde att den skulle vara bra och jag är jättenöjd. För oss håller klumparna ihop bra, och det luktar ingenting ur lådan. Jag har haft flera olika kattsander förut och en annan som jag gillar är den där sanden med kristallkulor. Där man inte tar bort kisset utan endas bajset. Har du testat den. Men smaken är som baken. Min kusin använder sig av den där billiga med pellets, vad heter den nu.... Toilet eller nåt sånt. Ja man får testa sig fram. Kanske kan det bero på katten i sig, alla är ju individer. Kanske krafsar han mycket i lådan och det är därför klumparna inte håller ihop?? eller jag vet inte. Men du har rätt i att den är svindyr och sjukt att den fraktas från kanada. Men tipsa mig gärna om du hittar något som är billigare men skitbra och som inte luktar kattpiss! kramis