söndag 19 juni 2011

Sommarlovet börjar inte direkt strålande...

Regnet öser nämligen ner... Nästa vecka är det midsommarafton, själv ska jag väl inte göra något speciellt eftersom barnet är hos sin pappa men ALLA ANDRA som har planerat fester och olika tillställningar över hela landet... För er skull önskar jag världens finaste väder kan jag säga!!! Jag tycker så synd om alla som ställer upp i föreningar och fixar och donar, de binder kransar och skaffar vinster till diverse lotterier, de ordnar med kaffe och bullar, de skaffar musiker... Regnar det så blir så mycket förstört...

Jag minns för ett par år sedan då jag var uppe med Emmy i hembygdsgården där vi firar våran midsommar, regnet fullkomligt VRÄKTE ner och vid stången stod bara ett fåtal barn i regnkläder och stövlar och dansade... Han som höll i micken och pratade hade folkdräkt på sig och blötare än denne man har jag sällan skådat... Visst, det blir midsommarafton ändå... Folk kommer att äta sill och potatis, de dansar kring midsommarstången och de tar en sup till sillen... Det blir midsommar ändå men vad trevligare den blir med sol!

Sen vill jag lägga till några ytterst viktiga ord till ALLA men speciellt till  er som har barn; TÄNK PÅ HUR MYCKET NI DRICKER! Inget barn ska behöva se sina föräldrar stupfulla!

6 kommentarer:

Agneta sa...

Det är väl bra om det regnar nu, tänker jag, då ökar solchanserna när jag väl har semester!
Men på fredag får det gärna vara uppehåll.

Shamrock sa...

Håller helt med dig om det sista stycket

bokrikedom sa...

Tack för din kommentar i min blogg! Det är verkligen en konst att lyssna, men jag har börjat med en lättsam bok - Rapsbaggar av Karin Brunk Holmqvist, uppläsare Stefan Sauk. Och det är faktiskt riktigt kul, för han är bra på att göra olika röster!

Stina sa...

Usch för regnet och det ser inte det minsta bättre ut mot midsommar. Tråkigt!

Angelica sa...

Hej sötaste Renée!
Du måste ju tänka positivt - hela tiden! Så klart det ska regna på Midsommar, det har det väl nästan alltid gjort! *skrattar* Man får helt enkelt planera för en skvätt regn och rusk. Kanske lätt för mig att säga som bor där jag bor, men vet du, jag hade tusen miljoner gånger hellre haft en regnig Midsommar än en solig en på Mallorca! För DET är riktig tradition för mig!

En sak som är toppen med Spanien är att här nere dricker man lagom, ibland lite varje dag till middagen, men man har respekt för barnen, omgivningen och alkoholen. Ungdomarna dricker inte så mycket här som i Norden, men de röker absolut mer. Och då menar jag inte vanliga cigaretter. Så det är väl lite hit och dit, men vad som är bäst! Fast som vi svenskar brukar säga - lagom är bäst! Eller...?

Ha en underbar söndagskväll, sötaste du! Och nästa gång firar du kanske Midsommar på denna soliga ö!

Kraaaaaaaaaaaam!

En häxa på Vift sa...

Just därför jag aldrig firar midsommar.
Jag växte upp med folk som var stupfulla varje midsommar (och påsk och pingst och jul och helger däremellan) så för mig är midsommar inte magisk alls.