onsdag 30 mars 2011

Här är hon!

Nu ska jag berätta "hemligheten", detta är (troligtvis) våran nya familjemedlem Tuss!

Tuss är en Norsk skogkatt på 2 år. Hon bodde hos en familj där hon inte trivdes, hon var så fruktansvärt rädd för en av deras hundar. Ägaren sa att om de inte kunde hitta något hem till henne så skulle de ta bort henne... Då började mitt hjärta att blöda så jag sa att jag kanske kunde ta henne...

Så nu testar vi och ser, går det inte så går det inte men det verkar faktiskt lovande redan nu. Buddha är helt till sig, han går efter henne som en svans!

Tuss (som jag ska döpa om till Tufsan tror jag) är inte helt nöjd, hon har fräst åt honom men inget mer.

Hon håller på att gå igenom hela lägenheten nu.

Buddha är inte långt efter...

Som sagt, än så länge verkar det lovande, hon går runt och kollar på allt och hon är lugn och fin. Tror ni det funkar? Om det går bra nu borde det väl fortsätta så eller?

Buddha är lite efterhängsen och kanske får sig en och annan dask men vad tror ni? Kan de bli vänner?

24 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Krysser poter (tassar) og tær för att det ska gå bra!

caja sa...

Åh vad roligt, håller tummar och tår för att det kommer att gå bra! Jag tror säkert att de vänjer sig...min lilla honkatt tog god tid på sig (väldigt god tid) att bli någorlunda kompis med hanarna här hemma. De är fortfarande inte bästisar men kan ligga i samma säng och gosa med oss så vi är nöjda och hon med hoppas jag.

Lycka till! Kram/caja

Gafflan sa...

Åh! Hoppas det går bra :D

lillies lya sa...

Om hon inte reagerar starkare än så, så tror jag nog att hon kommer att acceptera honom, även om hon måste få fräsa lite regler så här i början.

lycka till med den vackra lilla damen!

Angelica sa...

Så klart att det går bra - det är ju häääärligt!!!! Tänk två små underbara kissar under samma tak! De kommer att bli så lyckliga för varandra ❤!!!

Kraaaaaaaaaaaaaaam sötaste du och jag hade gärna haft två små söta katter strosandes på vår tomt här nere och vem vet, det kanske jag får!

Cecilia sa...

Om du lyckades vänja Gibson vid en liten kattunge så borde väl Tufsan gå att få att trivas hos er? Även om hon har dåliga hunderfarenheter? Då kan ju Buddha och Gibson vara en ny god förebild!
Jag tror absolut på detta och håller tummarna!

Monica sa...

Blir sååå rörd! Hoppas att det fungerar!
Du får hålla oss underrättade och jag önskar Dig Lycka till!
Ha en bra dag.

skapa och inreda sa...

Hål ut, det kommer att gå jättebra. Brukar bara ta någon dag.
Lycka till.

Carola sa...

tror nog det går bra! vi har haft två pojkar ilag å det gick nog! nu har vi en pokje å 2 flickor =) lite bråk kan det nog bli

ime sa...

Åh vad kul!! Det kommer säkert att gå bra, jag började med en perserhona som var sju år när jag fick henne och hon trivdes jättebra, där hon bott tidigare fanns en hund och dom gillade inte varandra. Sen har jag introducerat nya katter och dom har accepterat varandra och är nu superbra kompisar. Men lite roligt att honan som kommer fräser på Buddha! Brukar vara att katten som redan bor där mer bevakar sina revir men han verkar ju jätteintresserad! Lycka till!

conny sa...

De kommer att anpassa sig till varandra när de börjar känna varandra. De använder sig såklart av kattspråket, så det kommer att gå hur bra som helst. :)

Marie-Louise sa...

Jag hoppas innerligt att det kommer att gå bra. Kram

Anonym sa...

Du är en riktig djurvän Renée och vad glad lill tjejen kommer att bli:)Jag tror också att allt kommer gå bra med båda kissarna. Önskar dig all lycka till! Ha det gött! Kram ♥

Fru Purjo sa...

Så spännande. Ser ju lovande ut beträffande katterna. Våra katter skulle inte varit lika nyfiket förtjust i nytt kattsällskap...de tolererar nappt varandra ;-)

Vad säger hunden om att få ytterligare en kompis? :-)

Malin J sa...

Rekomenderar dig att införskaffa Feliway. Det är en konstgjort kattferemon som inverkar lugnande på de små liven. Kan vara bra att ha under den första tiden som man ska "skola in" en ny katt i hemmet. Det är inte på något sätt farligt eller beroendeframkallande för katterna. finns som plug in till elkontakt som spray flaska och i tablettform. Jag rekomenderar plug innen, den håller i fyra veckor. Lycka till.

Uffematten sa...

Är säker på att det kommer att gå bra!!! Ge dom några dagar bara :)...
Jättemycket lycka till!!!!

Reidun sa...

Det går säkert bra. Buddha är ju fortfrande en kattunge- Hoppas hon är kastrerad!?

Fru Venus sa...

Det kommer att gå bra, lite i taget, Buddha är så ung ännu så det ordnar sig :-) Här tog det 4 veckor men så är Zorra en gammal dam.

Linn sa...

gullungen! det blir nog hur bra som helst!

Helena sa...

Lycka till, det går bra. Så söt.

En häxa på Vift sa...

det går nog bra, jag har aldrig haft några problem att vänja ihop katter, låt dem få sköta det själva bara. Honan blir automatiskt den som styr just för att hon är hona och så är hon äldre, den rangordningen är liksom förbestämd.
Hona och hane brukar det heller inte bli några slagsmål mellan och ännu mindre mellan en vuxen katt och kattunge så jodå, jag tror nog absolut det där kommer gå bra.
Lite spott och fräs får man räkna med, det är hon säger åt honom att ge henne lite space.
:)

monica sa...

Kul med en kompis för Buddha, kan ju ta lite tid att bli kompisar för endel honor KAN ju vara lite egensinniga, men Buddha är ju så ung än så han lär nog inte ställa till något, men som någon sa, hoppas honan är kastrerad! Blir betydligt lättare isåfall! Lycka till = )
Kraaaam

Caja: sa...

Hur går det undrar Caja....???

Kicki & Jörgen sa...

Grattis till ytterligare en familjemedlem - vacker är hon!