tisdag 9 november 2010

Och så var världen vit...

Jag fick faktiskt en mindre chock när jag tittade ut i morse. Fastän jag hade hört alla prata om ett oväder med snö så trodde jag nog ändå inte på det... Man hoppas ju in i det sista att ovädret drar frörbi utan att lämna ifrån sig detta vita...


Om man tittar på denna bild ovan så borde det ändå ha kommit rätt så mycket snö.

Idag är det tisdag och alla tisdagar betyder att hemtjänsten kommer med ett glatt städ-humör! Eller? Kanske inte det roligaste att städa... Men idag blev jag så himla full i skratt! I brevlådan kom nämligen denna undersökning från kommunen:

Jag sa till en av dom att "nu får du fan skärpa till dig och städa ordentligt annars...!", hon skrattade och sa att jag skulle räkna dammkornen efteråt! Jag tycker nog att det är bättre att räkna hundhåren...

Jag tycker om min hemtjänst. Dock gillar man ju en del lite mer än andra, så är det ju. Jag säger till direkt om jag inte är nöjd, alla kan vi göra fel men om det slarvas så blir jag allt lite sur. En del tycker att det är bra att man är ärlig men jag vet inte om alla uppskattar det... En del tar det nog personligt... Men detta är ju mitt hem, hade jag kunnat så hade jag ju städat själv!

Jag är väldigt tacksam för den hjälpen jag får, vad hade jag gjort annars? Utan hemtjänst så hade mitt hem grott igen, jag hade inte orkat med mitt barn alls plus att jag hade krossat hur mycket disk som helst! Jag har lyckan att ha en mänsklig hemtjänst som kan byta en lampa om jag ber dom. Alla gör faktiskt inte det...

10 kommentarer:

Anette sa...

Jag sa likadant till min städhjälp och la brevet mitt på bordet;)

Rut-Knut-Tjut sa...

Shit vad mycket snö ni har. Här i Umeå har vi ett litet tunnt pudertäcke på taken bara. Men imorgon ska vi få mer. Jag hoppas ni har det bra trots snö.

Bra att du säger till om det är något som inte känns bra med hemtjänsten, det tjänar ju alla på.

Helena sa...

Vad bra att din hemtjänst fungerar. Här blåser det upp, känns som om snön är på väg...

Anonym sa...

Fint att det funkar att säga hur du vill ha det till hemtjänsten, för trots allt vill man ju ha det som om man gjort det själv eller nära på, för man har ju inte valt att bli sjuk och inte kunna göra det själv. Jag tänker på det och fasar lite över då jag själv inte klarar av att hålla rent... och snart är jag där, inte kul alls.
Jaja, snön har vräkt ner här med och inte känns det kul det heller, har förra vinterns snö i mycket färskt minne, men denna omgång smälter nog bort, hoppas...
Och Buddha är jättesöt! Gillar Gibson katter, så att det kommer att funka, tänker jag.
Hulda

Lisen sa...

Härliga snöbilder! Antar att det bara är att vänja sig vid att omvärlden kommer att se vit ut ett par månader framåt...! Kram på dig!

En häxa på Vift sa...

nej, det låter som en bra hemtjänst där du bor, ger hopp om mänskligheten.

Och det där vita eländet du fotade.... ick!

Polargrevinnan sa...

Har suttit en stund och läst hos dig. Jag måste läsa på vad sjukdomen EDS är för något. Härligt att du får hjälp och att du tycker hjälpen är Ok. Det är inte alla som är nöjda med sin hemtjänst, men som du säger - man måste säga ifrån och tala om hur man vill ha det.
Vilken härlig katt som du snart får. Jag älskar katter men det är allergi bland barnbarnen så någon levande katt blir det inte. Jag samlar på katter i alla möjliga material - men fina ska de vara.
Skönt att slippa gå ut i snöovädret, det ser dock vackert ut med all snö på träden. I morgon är den borta, hoppas jag.
Ha en fortsatt bra vecka önskar
Viola

Shamrock sa...

Trodde oxå att det skulle vara vitt här imorse men det var det inte

Fru Venus sa...

AVSKYR den enorma mängd snö vi fått :-(

Kaffe och Mazarin sa...

Jisses vad snö!!!:)
Ja här i skåneland finns det ingen snö alls...Skönt är det!:)Ha en skön kväll!!Kramiz..