Två sorters mjuka kakor blev det, först Nougatbomber som är en sorts muffins.
Recept:
4 dl vetemjöl
2 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
25 gram smält smör
1 dubbelnougat, grovhackad
Smeten räckte precis till en muffinsform.
225 grader 15 minuter
Sendan gjorde jag en kanelkaka i en avlång brödform.
recept på den får ni oxå:
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
75 gram smör och en dl vatten kokas och hälls i.
175 grader i 45 minuter
Jag har inte smakat på de färdiga kakorna men jag kan säga att smeten var underbar!
7 kommentarer:
Det ser verkligen mumsigt ut och jag önskar att jag också fick tummen ur a..... och bakade lite. Men ibland är det som förgjort, man giter inte.
Ha det gott
Sätter mig på fågeln och kommer och smakar. Tar gärna en kopp kaffe till.
Visst brukar det vara så att smeten är godast. Åtminstone tycker mina barnbarn det.
Kakorna är säkert jättegoda de också!!
Vad det måste lukta gott hos dig nu. Det finns inget som slår doften av nybakat
Mumsigt värre, och tack för recepten..
Smeten är ju det bästa med att baka! :-D
Därefter kommer doften!
Hur gott som helst. Hade suttit fint till mitt kvällste! :)
Skicka en kommentar